Arrangement "Schilderen en koken in Frankrijk!"

5 - 11 augustus 2012

De arrangementsprijs is € 1.350,- op basis van 2-persoons kamer

Een lust voor het oog en tongstrelend!

Speciaal voor koppels of per 2 personen! Houdt de één van schilderen en de ander van koken? Of wilt u een lekker afwisselen? Dan is deze reis ideaal!

U gaat op pad om te schilderen, of u volgt een kookworkshop in onze buitenkeuken op de boerderij. Tijdens deze week leert u de kneepjes van het schildersvak van Keimpe van der Kooi. Hij is een bekend kunstschilder in Groningen en omgeving waar hij met enthousiasme lesgeeft aan ondermeer de Klassieke Academie. De Creuse is bij uitstek geschikt om op doek vast te leggen. Niet voor niets kwam Monet helemaal uit Parijs omwille van de schoonheid van deze omgeving.

bordighera

U trekt erop uit met schildersezel en materiaal en uiteraard wordt tijdens deze dag de inwendige mens uitstekend verzorgd.

Of u volgt kookworkshops, waarbij u intensief wordt begeleid door onze chef Rob, bekend van Kookstudio Amsterdam. De Franse keuken staat hierbij centraal maar een receptuur uit andere Mediterrane keukens is altijd mogelijk. Een leuk uitstapje maken we -indien gewenst- naar een locale markt, gevolgd door een ‘safari’ op een bisonfarm. Aansluitend gaan we lunchen bij een sfeervol restaurant Chez Nous, dat bekend staat om haar eerlijke doch zeer smaakvolle streekgerechten. Eventueel organiseren we een excursie naar het prachtige Chateau Boussac, met een wandeling naar een bijzondere rotspartij uit de ijsheid.

bordighera

VASTE DAG INDELING

09.00 uur ontbijt

10.00 uur op start workshop

13.00 lunch

14.00-17.00 uur pauze of schilderen

15.00-17.30 workshop keuken

17.30-18.30 pauze

19.00 aperitief

19.30 diner tot gemiddeld 22.30 uur

Gedurende deze week wordt u uitstekend verzorgd. Zo worden de tafels prachtig en sfeervol gedekt en zijn zowel ontbijt , lunch en diner copieus. De kwaliteit van de gerechten is bovengemiddeld goed en er wordt zoveel mogelijk met biologische producten uit de streek gewerkt. De diners zijn altijd vier gangen en worden vergezeld van passende wijnen uit het hoge segment. Een vast onderdeel van het diner zijn een kaasplateau en zelfgemaakte taart.

VERBLIJF

De boerderij heeft vier luxe kamers met eigen sanitair en twee kamers met een gedeelde royale badkamer. Allemaal 2 persoonsbedden met goede matrassen, donzendekbedden, zowel 1 als 2 persoons. Ook hier wordt u in de watten gelegd met royaal badlinnen, pantoffels, vloerkleedjes en badjas. Ook een bloemetje en fruitmand ontbreken niet. De service hierbij is op sterrenniveau wat inhoudt dat uw kamer dagelijks wordt gepoetst en nachtklaar wordt gemaakt.

REIS

Deze reis kunt u op eigen gelegenheid maken. Lavaud is goed te bereiken per trein. Indien u om 8.16 uur de trein uit Amsterdam neemt ben u om 15.30 in La Soutteraine waar u wordt door ons wordt opgehaald. Als u tijdig boekt kost dit ca. 200 euro. Ook per vliegtuig is Lavaud te bereiken. Dagelijks wordt er op Clermont Ferrand gevlogen met de KLM voor ca 280 euro. U wordt opgehaald met onze valet service. Tenslotte is Lavaud ook uitstekend met de auto te bereizen. Vanaf Amsterdam is het ca 850 kilometer. Als u het ons tijdig laat weten, proberen wij de bemiddelen in carpooling.

PRIJS

Prijs 1350,00 p.p op basis van 2 persoonsbezetting. Inbegrepen: vervlijf op basis van vol pension. Alle dranken. Reis van Clermont Ferrand naar de boerderij en v.v.. Niet inbegrepen: reis en verzekeringen.