De docenten van weekjeschilderen.nl

West Sicilië

Peter Durieux volgde zijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. De landschappen van Peter Durieux zijn oases van rust waar men stil kan vertoeven en mijmeren over de schoonheid van de natuur. Groene bossen, een weiland met een hekje of een stenen muurtje worden zorgvuldig en tot in detail uitgebeeld. Zonlicht strijkt gelijkmatig over de voorstelling; er is geen wind, geen onrust, alles is verstild.

De laatste jaren ontleent hij zijn ideeën aan zijn reizen naar Frankrijk, waar hij regelmatig met collega's of alleen gaat werken. Het zijn vooral de sfeer en de ruimtelijkheid die hem raken. Ook het Groninger landschap is voor hem een bron van inspiratie. Rust en harmonie voeren de boventoon in zijn werk.

Joost Doornik

Joost Doornik Joost Doornik is afgestudeerd aan de ABK Minerva en werkt al vele jaren als kunst schilder in Groningen. Hij is mede oprichter van galerie Doornik&Schelfhout en verder is hij docent aan de Klassieke Akademie te Groningen met als specialisme perpectief tekenen, nat in nat model schilderen en plein-air landschap schilderen.

Joost geeft sinds 10 jaar teken- en schilderlessen aan de Klassieke Academie in Groningen. Daarnaast organiseert hij al een aantal jaar schildercursussen in binnen- en buitenland.

West Sicilië

Marten Huitsing groeide op in Bedum, een mooi dorp op het Groningse Hogeland. Hij studeerde aanvankelijk werktuigbouwkunde, maar ontdekte al gauw zijn talent voor schilderen. Na een periode van zelfstudie heeft hij de opleiding tot meesterschilder aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen gevolgd.

Zijn schilderstijl heeft raakvlakken met schilders als Helmantel en Stevens. Zijn schilderijen zijn uiteenlopend van onderwerp. Het Groninger landschap is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Schoonheid en eennvoud zijn de sleutelwoorden die op zijn werk van toepassing zijn.

Marten Huitsing geeft schildercursussen aan groepen beginners en gevorderden.

West Sicilië

Keimpe van der Kooi kwam als student naar de mooie stad Groningen vanuit het Friese Drachten en is, zoals zovelen, blijven plakken. Na de studie filosofie te hebben afgerond kwam een oude liefde weer aan de oppervlakte. De beeldende kunst. In Groningen begon het voorzichtig met verschillende schildercursussen. Na goede ervaringen was de tijd rijp voor een kunstacademie. In 2005 is hij aangenomen aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Inmiddels is hij daar afgestudeerd. Schilderdocenten daar waren o.a.: Peter Durieux, Henk Helmantel, Ben Rikken, Matthijs Röling en Juane Xue. Er is niet een specifiek onderwerp dat de meeste belangstelling heeft. Het gaat hem er vooral om het licht te 'pakken' en de kleuren om hem heen zo veelzeggend mogelijk in beeld te brengen. De onderwerpen en situaties kunnen dan variëren van het schilderen van een landschap 'en plein air' tot het schilderen van een stilleven onder kunstlicht.

West Sicilië

Olivier Schelfhout is de jongste schilder uit een kunstzinnige, Haagse familie die tal van schilders heeft voortgebracht. Zoals Andreas Schelfhout (1787-1870) de befaamde winterlandschapschilder. Olivier Schelfhout begon al op jonge leeftijd te schilderen. Na een periode van zelfstudie, heeft hij een opleiding genoten aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Hij woont en werkt momenteel in Parijs. Vooral mensen met hun verhaal en landschappen zijn voor hem een bron van inspiratie. Schoonheid, rust en intimiteit zijn kenmerkend voor zijn schilderijen.

Voor meer informatie of boeken kunt u mailen: schilderweekje@gmail.com.