Schildervakantie in Groningen

Het Hogeland in Groningen is de plek waar vele kunstschilders, zoals de leden van De Ploeg, inspiratie opdeden en doen. Laat u ook inspireren door deze bijzondere plek. Tijdens de schildervakantie krijgt u niet alleen les van bekende Groningse schilders, maar proeft u ook van de heerlijkste Groningse streekproducten en maakt u kennis met de Groningse cultuur en natuur. U logeert in ***Hotel Waddenweelde in Pieterburen, het beroemde dorpje op het mooie Groningse Hogeland. U geniet hier van de rust, de ruimte, de prachtige vergezichten en de schitterende luchten.

Helwerd

Een onvergetelijke schildervakantie!

Weekjeschilderen.nl organiseert deze heerlijke schildervakantie in het mooie hoge Noorden van Nederland. Deze schildercursus wordt altijd begeleid door minimaal twee ervaren kunstschilders uit Groningen. Ook gaan we op bezoek bij Henk Helmantel. De schildercursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Eigenlijk voor iedereen die van schilderen houdt. Het gaat om het plezier in het schilderen. Alle deelnemers krijgen dan ook begeleiding op hun eigen niveau. Tijdens de schildervakantie kunt u alle technieken uitproberen. U kunt gaan tekenen met houtskool en krijt, schilderen met olieverf of acrylverf en u kunt aquarelleren. U zult ontdekken dat u gaandeweg anders gaat kijken naar het landschap, u zult dingen ontdekken die u nooit eerder heeft gezien. Iedereen heeft een eigen stijl. Dit zult u, als u nog geen ervaring heeft, snel ontdekken. Tijdens de schildervakantie wordt u gestimuleerd zich hierin te ontwikkelen. Er wordt dus niet een bepaalde stijl opgedrongen of aangeleerd. Het tekenen en schilderen moet u ontspanning geven. Dat kan alleen als u in uw eigen stijl en uw eigen tempo werkt.

Helwerd

Verblijf tijdens de schildervakantie

U logeert in ***Hotel Waddenweelde, een gezellig en goed hotel in het mooie dorpje Pieterburen. Een streek met grote herenboerderijen, uitgestrekte landerijen, een gebied waar de lucht nog schoon is. U geniet hier van de rust, de ruimte, de prachtige vergezichten en de schitterende luchten. Hiervandaan kunt u urenlange wandelingen maken. In Pieterburen vindt u ook de beroemde zeehondencreche.

In het hotel krijgt u op zondag, een lekker welkomstdiner. U logeert in dit gezellige hotel op basis van vol pension. U krijgt elke dag een heerlijk ontbijt en een goed verzorgd diner. Op vrijdag krijgt u in het hotel ook een afscheidsbuffet. Doordeweeks gaat u op de schilderlocatie op het platteland picknicken met echte Groningse streekproducten. Het arrangement van deze schildervakantie is op basis van een 2-persoonskamer. Deze gezellige kamers zijn ruim, goed ingericht, met comfortabele bedden, een TV en een badkamer met douche en toilet. Wilt u een 1 -persoonskamer boeken, dan betaalt u een toeslag op de arrangementsprijs.

U gaat een week lang genieten op 't Groningse Hogeland. U gaat schilderen in de buitenlucht en u gaat op leuke excursies. Tijdens de schildervakantie is alles verzorgd. Hotel, eten, drinken, materiaal voor de schildercursus, vervoer, alles is inbegrepen. Alleen consumpties die hier niet vermeld zijn en die u op eigen rekening in het hotel bestelt, zijn niet inbegrepen.

Helwerd

Schildervakantie in Nederland, Groningen, arrangement

 • welkomstdiner op zondag en afscheidslunch op vrijdag
 • verblijf op basis van luxe volpension in 2-persoonskamer in Hotel Waddenweelde in Pieterburen, inclusief ontbijt, diners en koffie en thee overdag
 • picknicks met Groningse streekproducten
 • 9 dagdelen tekenen en schilderen op de mooiste plekjes onder begeleiding van 2 kunstschilders
 • ontmoeting met Henk Helmantel en bezoek aan de Weem met nieuwe thema-expositie
 • gebruik van alle benodigde materialen
 • vervoer tijdens de cursusweek

De arrangementsprijs voor deze compleet verzorgde schildervakantie is € 699,- p.p alles inbegrepen op basis van 2-persoons kamer

Niet inbegrepen is:

 • eigen reisverzekering
 • reserveringskosten € 15,00 p.p.
 • niet vermelde consumpties voor eigen rekening

Optioneel:

 • toeslag voor 1-persoons kamer: € 100,--
 • extra hotelovernachtingen bijboeken op vrijdag en zaterdag om nog langer van Groningen te genieten

Data 2015:

 • 14 - 19 juni
Helwerd