De docenten van weekjeschilderen.nl

Joost Doornik

Joost Doornik Joost Doornik is afgestudeerd aan de ABK Minerva en werkt al vele jaren als kunst schilder in Groningen. Hij is mede oprichter van galerie Doornik&Schelfhout en verder is hij docent aan de Klassieke Akademie te Groningen met als specialisme perpectief tekenen, nat in nat model schilderen en plein-air landschap schilderen.

Joost geeft sinds 10 jaar teken- en schilderlessen aan de Klassieke Academie in Groningen. Daarnaast organiseert hij al een aantal jaar schildercursussen in binnen- en buitenland.

West Sicilië

Olivier Schelfhout is de jongste schilder uit een kunstzinnige, Haagse familie die tal van schilders heeft voortgebracht. Zoals Andreas Schelfhout (1787-1870) de befaamde winterlandschapschilder. Olivier Schelfhout begon al op jonge leeftijd te schilderen. Na een periode van zelfstudie, heeft hij een opleiding genoten aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Hij woont en werkt momenteel in Parijs. Vooral mensen met hun verhaal en landschappen zijn voor hem een bron van inspiratie. Schoonheid, rust en intimiteit zijn kenmerkend voor zijn schilderijen. Voor meer informatie of boeken kunt u mailen: schilderweekje@gmail.com.